K__AP20211012087
Globál

Dobson Szabolcs rémisztő koronavírus-körképet tett közzé

Portfolio
Az oltásellenes és a járvány elleni intézkedéseket ellenző propaganda megtette a hatását, nagy bajban vannak a volt szocialista országok – hívja fel a figyelmet Dobson Szabolcs legújabb Facebook-bejegyzésében.

A szakgyógyszerész által közzétett koronavírus-körképből kiderül, hogy Lettországban leállt az élet november 15-ig, csak a létszükségleti cikkeket árusító boltok vannak nyitva. Az emberek reggel 8 és délután 5 között hagyhatják el otthonaikat. Az országban az oltási ráta alacsony, részben a nagyarányú orosz lakosság miatt.

Most visszaüt az orosz lakosság másodrendűként való kezelése és az ebből fakadó bizalmatlanság. A helyi lakosság alig több, mint fele oltott teljesen

– jegyzi meg Dobson.

Észtországgal kapcsolatban kiemeli, hogy október 25-től szigorú maszkhordás és egyéb szabályok lépnek érvénybe. Tömegrendezvényeket kizárólag oltott vagy fertőzésen átesett emberek látogathatnak. A lakosság durván 55%-a oltott teljesen.

Románia az egészségügy az összeomlás szélén van, a halálozás jelenleg világelső, már Magyarországra küldenek betegeket. A lakosságnak csupán 34,8%-a oltott teljesen – hívja fel a figyelmet a szakember.

Dobson Szabolcs hangsúlyozza, hogy Csehországban és Szlovákiában is emelkednek a megbetegedési mutatók. Csehországban jövő héttől FFP2 maszkok kötelezők a beltéri munkahelyeken, kivéve azokat, ahol egyedül vannak egy helységben. A kb. 10,7 millió lakosból nagyjából 6 millió van beoltva. Szlovákiában már több, mint 1000 Covid-19 beteget kezelnek kórházakban.

Horvátországban és Bulgáriában is egyre rosszabb a helyzet, a megbetegedések száma jelentősen emelkedik. Ennek hatására a német Szövetségi Kormány vasárnaptól magas kockázatú országként sorolja be őket.

Oroszországban kilenc napos leállást és súlyos korlátozásokat vezetett be az orosz elnök, a halálozás rekordot döntött szerdán egy nap alatt 1036 áldozattal, miközben a lakosságnak durván csak a 30%-a oltott – mutatott rá a szakgyógyszerész.

Dobson Szabolcs Ukrajnával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a járványhelyzet Oroszországhoz hasonlóan nagyon súlyos, de leállást még nem vezettek be. Oltási igazolás vagy negatív PCR teszt kell a távolsági utazáskor, különösen a súlyos helyzetben lévő régiókban. A lakosságnak pedig csak a 15%-a oltott.

Címlapkép forrása: MTI/Andreea Alexandru

capitolium usa
tálib fegyveresek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
koronavirus uj varian omikron kotelezo oltas