Előfizetői tartalom

Lassan zöldre válthat a közlekedési lámpa, amely új irányt adhat Európa legerősebb országának

Palkovics Máté
Új fázisba léptek a kormányalakítási kísérletek Németországban, miután mind a választást megnyerő SPD, mind az FDP, mind pedig a Zöldek rábólintottak a hivatalos koalíciós tárgyalások megindítására, amely még inkább növeli egy hárompárti "közlekedési lámpa koalíció" megalakulását, amelyben az SPD-s Olaf Scholz lehet a kancellár. A pártok azonban valójában már hetek óta folytatnak puhatolózó jellegű tárgyalásokat, amelyek eredményei kapcsán már le lehet vonni bizonyos következtetéseket egy majdani kormány irányvonalát illetően.

Összesen 22 munkacsoport fog dolgozni szakpolitikusokkal karöltve az elkövetkező hetekben azon, hogy a pártok megegyezzenek egy koalíciós szerződésről. Ez akár több hetet is igénybe vehet, a most hivatalban lévő nagykoalíciós kormány felállásáig például hosszú hónapokat kellett várni, a pártok most azonban ennél optimistábbak. Eddig a hivatalos kommunikáció úgy szólt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái