Előfizetői tartalom

Lassan zöldre válthat a közlekedési lámpa, amely új irányt adhat Európa legerősebb országának

Új fázisba léptek a kormányalakítási kísérletek Németországban, miután mind a választást megnyerő SPD, mind az FDP, mind pedig a Zöldek rábólintottak a hivatalos koalíciós tárgyalások megindítására, amely még inkább növeli egy hárompárti "közlekedési lámpa koalíció" megalakulását, amelyben az SPD-s Olaf Scholz lehet a kancellár. A pártok azonban valójában már hetek óta folytatnak puhatolózó jellegű tárgyalásokat, amelyek eredményei kapcsán már le lehet vonni bizonyos következtetéseket egy majdani kormány irányvonalát illetően.

Összesen 22 munkacsoport fog dolgozni szakpolitikusokkal karöltve az elkövetkező hetekben azon, hogy a pártok megegyezzenek egy koalíciós szerződésről. Ez akár több hetet is igénybe vehet, a most hivatalban lévő nagykoalíciós kormány felállásáig például hosszú hónapokat kellett várni, a pártok most azonban ennél optimistábbak. Eddig a hivatalos kommunikáció úgy szólt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés