Macron Johnson Biden
Globál

Biden mindent megpróbál, nehogy lebőgjön az egész világ előtt

Portfolio
Az eddig vonakodó demokrata szenátor, Joe Manchin a jelek szerint támogatja, hogy a Biden-kormányzat új adókat vessen ki milliárdosokra és egyes vállalatokra, ezzel szerezve pénzt szociális és klímaváltozási csomagjának finanszírozására – írja az AP hírügynökség.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap delaware-i házában fogadta Joe Manchint és a Szenátus többségi, demokrata frakciójának vezetőjét, Chuck Schumert, hogy közösen oldják meg a Demokrata Párt centristái és progresszívjei közötti vitát, amely megakasztotta demokraták széleskörű törvényjavaslatát. Egy névtelenséget kérő forrás úgy nyilatkozott, Manchin egyetért a Fehér Ház új adójavaslataival.

A korábban 3,5 billió dolláros terv most 1,75 billió dolláros csomagként szerepel az elképzelésekben, de ennél az összegnél jelentősen magasabbra is emelkedhet.

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház (demokrata) elnöke úgy nyilatkozott, még a 3,5 billió dolláros terv fele is nagyobb lenne, mint bármely eddigi törvényhozási csomag.

Biden azt mondta, ő maga 2 billió dolláros csomagot szeretne, és e héten megpróbál egyezséget elérni a kérdésben.

A névtelenséget kérő forrás szerint még nem tudni, Manchin milyen mértékben támogatná az új adók kivetését, de általában elfogadja az elnök javaslatait. A Fehér Ház szerint „termékeny” megbeszélés zajlott, de részleteket egyelőre nem jelentettek be.

Manchin és egy másik demokrata szenátor, Kyrsten Sinema ellenkezése egyelőre megakadályozza, hogy Biden el tudja fogadtatni terveit, mivel a Szenátusban 50 demokrata szenátor áll szemben 50 republikánussal, így minden demokrata szavazatra szükség van ahhoz, hogy átmenjen a Biden-féle csomag.

A Demokrata Párt jelenleg intenzíven dolgozik azon, hogy lezárják a csomagról szóló tárgyalásokat, mivel Biden előtt két fontos csúcstalálkozó áll:

  • a G20 országok római csúcstalálkozó október végén és
  • a COP26 nevű glasgow-i klímacsúcs november első felében,

amelyeken az amerikai elnök be akarja mutatni nagyszabású terveit a világ vezetői előtt.

Címlapkép forrása: Getty Images

praga
séf étterem szakács főzés
schiphol

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
praga