Előfizetői tartalom

Miközben Kína háborúra készül, ellenfelük leveleket söpröget és tévézik

Portfolio
Interjút készített a Wall Street Journal több olyan tajvani állampolgárral is, akik sorkatonaként vagy tartalékosként szolgáltak a szigetcsoport haderejében. A nyilatkozók szinte egyöntetűen azt közölték, hogy a tajvani haderő rossz állapotban van, a katonák demoralizáltak és hiába a hadkötelezettség és a hatalmas tartalékos állomány, nem sok érdemi hadászati tudással rendelkeznek ezek a katonák.

Számos elemző tart reálisnak egy katonai konfliktust a Kínai Népköztársaság és a Kínai Köztársaság, vagyis Tajvan közt az évtized második felében. A de facto önálló államként működő szigetcsoport 165 ezer fős aktív állományú hadsereggel rendelkezik, 2,2 millió tartalékosuk van és 80 ezer embert soroznak be minden évben. Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 12. Elkészült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés