Előfizetői tartalom

Súlyos beismerés Amerikától: pénzzel támogatták a koronavírus-kutatást a vuhani laborban

Portfolio
Több hónapnyi tagadás után beismerte az amerikai Nemzeti Egészségügyi Központ (NIH), hogy közvetetten anyagilag is támogatta a vuhani víruslaborban folyó, denevérből származó koronavírusokon történő vizsgálatokat – olvasható a Yahoo News felületén. Azt állítják, a kutatásoknak semmi köze nem volt a Covid-19-hez. Azt, hogy honnan származik pontosan a koronavírus, a mai napig nem tudni, de az egyik lehetséges eredetelmélet szerint a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult el.

Az NIH egy amerikai szövetségi ügynökség, melynek célja különféle egészségügyi kutatások lebonyolítása. A szervezet adófizetői pénzből működik, az amerikai egészségügyi minisztérium irányítása alá tartozik. Az NIH nemrég egy levelet publikált, melyben azt állítják, hogy anyagilag támogatták az EcoHealth Alliance nevű nonprofit vállalatot, amely a vuhani víruslaborral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés