joe biden forrás facebook video
Globál

Zuhanórepülésben van Joe Biden népszerűsége

Portfolio
Kilenc hónappal a hivatalba lépése után rosszul áll Joe Biden támogatottsága az amerikai lakosság körében, amely problémát jelenthet a demokratáknak a jövőre esedékes félidős kongresszusi választáson - írja a CNN.

A legutóbbi mérések szerint Biden népszerűsége 43 százalékon áll, amely az eddigi legalacsonyabb az elnöksége során. Biden a korábbi elnökök népszerűségével összevetve is rosszul teljesít, jóllehet Donald Trump 37 százalékos akkori mutatójánál még mindig jobban áll. Tovább árnyalja a képet az is, hogy több korábbi elnök esetében elsősorban külső tényezők repítették a magasba népszerűségüket a ciklus elején. George W. Bush esetében például a szeptember 11-i események gyakoroltak jelentős hatást.

Biden támogatottsága júliusban még 56 százalékon állt, a zuhanást sokan a kaotikus afganisztáni kivonulással, a delta variáns miatt megugrott koronavírus-esetszámokkal, az ellátási láncok kapcsán fellépő zavarokkal és az elhúzódó kongresszusi viták miatt teljesítetlen ígéretekkel magyarázzák.

A mostani trend elsősorban a jövőre esedékes félidős kongresszusi választások miatt lehet aggasztó a demokraták számára, amely miatt sok helyet veszíthetnek a törvényhozásban.

A járványhelyzet esetleges javulása, illetve egy kompromisszum a kongresszusban például az elnök által megígért infrastruktúrafejlesztő-csomag kapcsán azonban fordíthat a megítélésén.

Címlapkép: Getty Images

london nagy britannia city
praga
séf étterem szakács főzés

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
koronavírus