Előfizetői tartalom

A szakadék szélén Románia: a járvány tarol, a kormány megbukott, a pártok meg csak veszekednek

Portfolio
Keleti szomszédunk mostanában két súlyos válsággal küzd egyszerre: miközben a koronavírus-járvány teljesen elszabadult, a román egészségügyi rendszer pedig az összeomlás szélére került, bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatták Florin Citu miniszterelnök még csak tavaly év vége óta regnáló kormányát. Bár Romániában az utóbbi években igen gyakoriak a kormányfőcserék, a mostani kormányválság a lehető legrosszabb időpontban jött. A pártok egyelőre nem tudnak megegyezni egy kisebbségi kormány támogatásában sem, melynek egyik pillérét a romániai magyarok képviseletét ellátó RMDSZ adná.

Romániában teljesen elszabadult a járvány, nagyon kevés az oltott Európában az egyik legelkeserítőbb járványhelyzet Európában most kétségkívül Romániában van. A kórházak már nem képesek ellátni a koronavírusos betegeket, ezért több más ország, így Magyarország is átvett Romániából kórházi kezelésre szorulókat. Bulgária után Romániában a legrosszabb a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés