Előfizetői tartalom

Sokáig elrejtették a világ elől, mostanra páratlan hatalommal bír - Kicsoda Kim Jodzsong, aki egyszer Észak-Korea diktátora lehet?

Portfolio
Szinte minden évben szárnya kelnek pletykák a rettegett észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun egészségi állapotát illetően és sokan ilyenkor már egyenesen a kommunista vezető halálát vizionálják. Bár ezen hírek eddig mindig hamisnak bizonyultak, okkal merül fel a kérdés, hogy Kim Dzsongun esetleges halála esetén ki követhetné őt a „trónon”. Sokan a diktátor húgában, Kim Jodzsongban látják a lehetséges utódot, aki eddig szürke eminenciásként vett részt az államügyek intézésében. De ki ő valójában, akiből még akár Észak-Korea következő vezetője is lehet?

Gyerekkor és diákévek Kim Jodzsong Észak-Korea legprominensebb családjába született, apja az ország teljhatalmú vezetője, Kim Dzsongil volt, nagyapja pedig Kim Ir szen, az istenként tisztelt államalapító. Azt, hogy Kim Jodzsong pontosan mikor született, valószínűleg csak közvetlen családtagjai tudják, de nem kürtölték nyilvánosságra. Az Amerikai Egyesült Államok hivatalos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés