Előfizetői tartalom

Több száz milliárd forintos autóipari beruházást jelentettek be - Az LG Chem és a Toray fog össze Magyarországon

MTI
|
Portfolio
A legnagyobb dél-koreai vegyipari konszern, az LG Chem és a japán Toray Industries közös vállalkozásban akkumulátor szeparátort gyárt majd Magyarországon - jelentette be szerdán sajtóközleményben a dél-koreai konszern. A friss megállapodás értelmében a közel 267 milliárdos beruházás eredményeként a magyar operáció éves gyártókapacitása elérheti a 800 millió négyzetméter akkumulátor szeparátort éves szinten.

Az ezermilliárd wonos (854,7 millió dolláros) beruházásban a felek 50-50 százalékos arányban vesznek részt. Az üzem elkészültét követő 30. hónapban az LG Chem 20 százalékos részesedést vesz át a Toraytól 642,7 milliárd won ellenében. Az üzem a LG Chem bejelentése szerint 2028-ra évente 800 millió négyzetméter akkumulátor szeparátort fog előállítani. Az üzem a konszern...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés