Előfizetői tartalom

A világ egyik legnagyobb környezetszennyezőjének esze ágában sincs klímasemlegessé válni

Portfolio
India, a világ harmadik legnagyobb károsanyag-kibocsátója nem hajlandó egyelőre célul kitűzni a nettó zéró emissziót, helyette inkább azt szeretné, ha a világ országai kollektíven létrehoznának egy keretrendszert, mely mentén „csökkenteni lehet a károsanyag-kibocsátást”, elkerülve ezzel a globális hőmérséklet veszélyes növekedését.

A jövő héten kerül sor egy globális klímakonferenciára Glasgowban, Indiára egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy jelentsék be, hogy az évszázad közepére karbonsemlegessé fognak válni. Ilyen bejelentést eddig az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az Európai Unió tett. Kína és Szaúd-Arábia 2060-as céldátumot fogalmazott meg. Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 26....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés