Előfizetői tartalom

Merkely Béla: Szinte csak oltatlanok vannak lélegeztetőgépen

Portfolio
Az egyetemi klinikák adatai szerint szinte kizárólag oltatlan betegek vannak lélegeztetőgépen, akik jellemzően 65 év alattiak. Ezzel szemben az oltatlan fiatalok közül három olyan is van, akit műtüdővel kell lélegeztetni. Merkely szerint a fiatalok tévesen gondolják azt, hogy az immunrendszerük megvédi őket a vírustól, ezért mindenkit arra kér, hogy oltassa be magát, zárt térben pedig viseljen maszkot.

Az első két oltás jelentősen lecsökkenti a súlyos betegség kialakulásának esélyét, a lélegeztetőgépes kezelést igénylő súlyos tüdőgyulladás kialakulását meg tudja akadályozni - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Híradónak. Merkely szerint a négy egyetem rendszeresen egyeztetett adatai szerint lélegeztetőgépen szinte kizárólag oltatlan, döntően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés