Előfizetői tartalom

Kötelező oltást vezettek be a szomszédban: aki nem oltja be magát, nem kap fizetést

Portfolio
Az alkalmazottaktól a munkahelyükre való belépés előtt oltási igazolást, negatív koronavírus-tesztet, vagy a COVID-19 betegség leküzdését igazoló orvosi igazolást kérhetnek Szlovákiában az imént elfogadott törvényjavaslat szerint - írja az Új Szó. Attól a személytől, aki nem lesz hajlandó azonosítani magát, megtagadhatják a vendéglátóhelyekre vagy a tömegrendezvényekre való belépést is.

A koronavírus elleni tesztről gondoskodhat az alkalmazott, vagy térítésmentesen biztosítja számára a munkáltató. Ha egy alkalmazott nincs beoltva, nem esett át a betegségen és elutasítja az ingyenes munkahelyi tesztelést, akkor azzal az alkalmazott akadályoztatja a munkavégzést - írja a lap. Ebben az esetben pedig nem jogosult bérkompenzációra. "Nem zárható ki ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés