Előfizetői tartalom

A klímacsúcs eredménye: rövid időn belül szavazhatnak a sorsdöntő megállapodásról

Portfolio
A végéhez ért az egy nappal kitolt ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének Glasgow-ban zajló 26. ülése (COP26), a nemzetek képviselői lassan haladnak a megegyezés felé, de sok kérdésben nem értenek egyet. Az új megállapodás-tervezet fenntartja a fosszilis tüzelőanyagok támogatásának fokozatos megszüntetését, miközben a nemzetek eltérően vélekednek a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fokra való korlátozását illetően - írja a Reuters. 

A COP26 végén Alok Sharma, a konferencia elnöke sürgette a Glasgow-ban jelen lévő közel 200 nemzeti küldöttséget, hogy fogadják el azt a megállapodást, amely egyensúlyt teremt az éghajlatra érzékeny országok, a nagy ipari hatalmak és azon országok igényei között is, amelyeknek a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztása vagy exportja létfontosságú a gazdasági fejlődésükhöz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés