Előfizetői tartalom

Humanitárius válságot idézhet elő Európa utolsó diktátora - Feszült pillanatban sújthat le Brüsszel szigora

Portfolio
Továbbra is válságos a helyzet az Európai Unió Fehéroroszországgal közös határán, miután a fehérorosz hatóságok által odaszállított migránsok még mindig a határ mellett táboroznak fagypont alatti hidegben. Időközben a térség országai attól tartanak, hogy katonai jellegű incidensek lehetősége sem zárható ki a krízis miatt. Aljakszandr Lukasenka, fehérorosz elnök a napokban azonban csak fokozta a feszültséget azzal, hogy belengette az Európába irányuló gáztranzit leállításának lehetőségét. A legfrissebb beszámolók szerint Lukasenka most visszatáncol, mivel utalt rá, hogy visszatoloncolná a migránsokat szülőföldjükre, ez azonban vélhetően nem fogja megakadályozni az EU-t abban, hogy újabb szankciókat fogadjon el Fehéroroszországgal szemben.

Humanitárius válság van kialakulóban A lengyel-fehérorosz határon továbbra is válságos a helyzet, a migránsok jelentős része még mindig is sátrakban tartózkodik a határ mellett, fagypont alatti hidegben. Egy fiatal szíriai migránst a napokban holtan találtak Lengyelország és Fehéroroszország határán a lengyel rendőrség közlése szerint. A tájékoztatás alapján a férfi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés