le-manche-csatorna-menekultek-hajo-anglia-franciaorszag
Globál

A menekültek miatt nem árul több kajakot és kenut a Decathlon Franciaországban

Portfolio
Komoly lépésre szánta el magát a Decathlon a franciaországi állapotok miatt. A fennálló helyzetről a brit és a francia belügyminiszter is egyeztetett, miután Gérald Darmanin keményen beszólt a brit kormánynak.

A sportszerkereskedő vállalat aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az emberek életüket kockáztatják termékeik segítségével, annak érdekében, hogy átjussanak Angliába – írja a brit Guardian.

A Decathlon, hogy megakadályozza termékeik használatát a menekültek által az Angliába való átkeléshez, a továbbiakban nem árul kajakokat és kenukat Észak-Franciaországban.

A keddi bejelentésre akkor került sor, amikor több száz ember kelt át hajóval a Le Manche csatornán. Több partraszállás is történt Kent partvonala mentén, például nem sokkal délután 4 óra előtt körülbelül 60 ember ért partot Dungeness-nél.

Pénteken három bevándorló eltűnt, miután kenuval próbáltak átkelni a La Manche csatornán Nagy-Britanniába, míg csütörtökön két kenut találtak Calais-nál, és két embert kihalásztak a vízből.

A Decathlon calais-i és Grande-Synthe-i üzleteiben többé nem lehet kenukat vásárolni

– tájékoztatta a sportkereskedő cég az AFP francia hírügynökséget.

A kajakok és kenuk továbbra is megvásárolhatók lesznek online és más üzletekben. Egyéb biztonsági felszerelések, például mentőmellények és hővédelmi eszközök továbbra is kaphatók a calais-i és a Grande-Synthe-i üzletekben.

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin hétfőn beszélt brit kollégájával, Priti Patellel, miután korábban keményen nyilatkozott az Egyesült Királyság kormányának politikájáról.

Darmanin szerint Nagy-Britanniának fel kellene hagynia azzal, hogy Franciaországot bokszlabdaként használja a brit belpolitikában.

Christopher Furlong/Getty Images

elektromos autó töltő
aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
who getty stock