Előfizetői tartalom

Az államcsőd küszöbén az egykori szocialista mintaország

MTI
A második legrosszabb, csődközeli helyzetet jelző besorolási szintre minősítette vissza Kubát a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a lépést, hogy a koronavírus-járvány és az amerikai szankciók miatt megcsappant devizabevételek korlátozzák Kuba szuverén külső adósságszolgálati kapacitását.

A Moody's péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Caa2"-ről két fokozattal "Ca"-ra rontotta a hazai valutában és devizában fennálló hosszú lejáratú kubai államadósság-kötelezettségek osztályzatát. Az új besorolás kilátása továbbra is stabil. A Moody's besorolási módszertanának meghatározása szerint a "Ca" minősítéssel ellátott adósságkötelezettségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés