Előfizetői tartalom

A választás, amelyen két háborús bűnös is indul

December 24-ére elnökválasztás írtak ki a már egy évtizede káoszban élő Líbiában. Miközben a választás szabályairól és menetrendjéről még nem sikerült megegyezni, már négyen bejelentkeztek az elnökségre: a törvényes parlament elnöke, az átmeneti egységkormány vezetője, az ország keleti felét ellenőrző hadúr és az egykori diktátor háborús bűnökkel vádolt fia. Már a jelöltek személye önmagában is konfliktusok forrása, ugyanakkor a választás elmaradása vagy elhalasztása még nagyobb káoszba taszítaná az országot, mint amilyenben most van. Azonban félő, hogy még ha sikeresen le is bonyolítanák a választást, a megválasztott elnököt egyes csoportok nem fogják elismerni, és tovább mélyül az ország egyébként is rendkívüli megosztottsága.

Egy választás, amelynek a szabályairól sincs konszenzus Miközben a nyugati világ a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére, karácsony szentestéjére fog készülődni, a tíz éve káoszban lévő észak-afrikai muszlim ország, Líbia szavazói az urnákhoz járulnak majd. December 24-én tartják ugyanis a líbiai elnökválasztást, amelytől a nemzetközi közösség azt reméli, véget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés