szlovakia
Globál

Koronavírus: két hétre mindent bezárnak Szlovákiában

Portfolio
November 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában, de z iskolákat egyelőre nem zárják be – írja az Új Szó.

Richard Sulík gazdasági miniszter, aki a döntést bejelentette, elmondta azt is, hogy az új járványellenes intézkedésekkel egy miniszter kivételével mindenki egyetértett. A döntés azt jelenti, hogy az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak.

Sulík elmondta, hogy a helyzetet tíz nap múlva megvizsgálják, és ennek fényében döntenek az újabb intézkedésekről. A gazdasági miniszter elmondása szerint pártja szorgalmazni fogja, hogy az oltottak később mentesüljenek az egyes intézkedések alól. Sulík emellett arról is említést tett, hogy az iskolákat egyelőre nem zárják be, ugyanakkor egyetért azzal, hogy az intézményekben kötelezővé váljon a tesztelés.

A munkahelyeken a jövő héttől az év végéig az oltatlanoknak, és azoknak, akik 180 napnál régebben estek át a fertőzésen, hétnaponként kell felmutatniuk negatív teszteredményt. A szakértői konzílium eredetileg heti két tesztelést javasolt a kabinetnek. Az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetőleg nem esett át a fertőzésen, a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül.

Szlovákiában nagyon rossz a járványhelyzet, ugyanis az EU-ban itt a harmadik legalacsonyabb az átoltottság. A kórházak túltelítődtek, ezért az orvosoknak dönteniük kell arról, hogy kit részesítenek ellátásban.

Címlapkép: Getty Images

vulkán láva
oltás vakcina koronavírus
kreml oroszország moszkva
Itt az újabb csapás a Brexit miatt - A Nissan mégsem Angliában gyártja az új X-Trailt
washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
vulkán láva