Előfizetői tartalom

Rendkívüli ülést tart a WHO a koronavírus új szupervariánsa miatt

Portfolio
Számos kutatót és virológust tölt el aggodalommal a koronavírus egy új variánsának a megjelenése, amely egyes vélekedések szerint akár újabb járványhullámok kialakulását is okozhatja. A kialakult helyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli ülést tart pénteken, amelynek keretében megvitatják, mit jelenthet a koronavírus-vakcinák és az alkalmazott kezelések szempontjából a napokban felfedezett új variáns rendkívül sok mutációt tartalmazó tüskefehérjéje.

Ahogy arról néhány órával ezelőtt beszámoltunk, eddig három országban, összesen 10 esetben állapították meg, hogy a koronavírus-fertőzést ez az új variáns okozta. A rendkívül alacsony regisztrált esetszám ellenére komoly aggodalmakat váltott ki kutatókból, ugyanis a vizsgálatok azt mutatják, hogy a B.1.1.529 variáns összesen 32 mutációt tartalmaz a tüskefehérjéjén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés