Előfizetői tartalom

Egyesülne két európai ország, vezetőik is támogatják a tervet - Jöhet a népszavazás?

Portfolio
Közös kormányülést tartottak Albánia és Koszovó vezetői, a két miniszterelnök pedig kijelentette, hogy országaik egyesülése mellett szavaznának egy esetleges népszavazáson – számolt be az albán Exit hírportál alapján az Euractiv. A két állam egyesülésének hatalmas támogatottsága van, így nem elképzelhetetlen egy jövőbeni referendum.  

Pénteken Albánia miniszterelnöke Edi Rama és a koszovói miniszterelnök, Albin Kurti, valamint kormányaik az albániai Elbasanban találkoztak. A találkozó során a vezetők megállapodásokat írtak alá az országok között közlekedő áruk ellenőrzésének enyhítéséről, a járművek határellenőrzésének megszüntetéséről, valamint az Albániába vagy Koszovóba költözni kívánó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés