Előfizetői tartalom

Beismerő vallomást tettek Kim Dzsongun katonái: éhezik a hadsereg, esélyük sincs egy háborúban

Portfolio
Néhány hete felmérte Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője az ország haderejének állapotát. Az erről szóló egyeztetés során több vezető is beismerte a „bölcs vezérnek,” hogy a katonák súlyos élelmezési problémákkal küzdenek, a haderő élelmiszer-raktárai gyakorlatilag üresek. A probléma orvoslásának feladatát Kim Jodzsong, a diktátor húga kapta meg.

A Daily NK phenjani forrása szerint Kim Dzsongun az észak-koreai hadsereg helyzetéről tárgyalt húgával és a Központi Bizottság vezető tisztségviselőivel november 8-án. Az egyeztetésen részt vett Dzso Jongvon pártszervezeti titkár és O Ildzsong, katonai kormányzási osztály igazgatója, valamint Kim Jodzsong, a diktátor húga is. O Ildzsong állítólag kifejezetten kritikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés