Előfizetői tartalom

Az EU újabb szankciókat fogadott el Fehéroroszországgal szemben

MTI
Az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács csütörtökön elfogadta a fehérorosz vezetés elleni immáron ötödik szankciócsomagot, amely korlátozó intézkedéseket vezet be mások mellett az ország igazságszolgáltatásának prominens tagjai, a propagandaszervezetek és olyan utazási vállalatok ellen, akik segítették a rezsim által szponzorált embercsempészetet. A szankciók 17 személyt és 11 szervezetet érintenek, köztük a Belavia fehérorosz légitársaságot is.

Az EU korlátozó intézkedései jelenleg összesen 183 fehérorosz személyre és 26 szervezetre vonatkoznak, és vagyonbefagyasztással járnak, továbbá megtiltják, hogy uniós polgárok és vállalatok pénzeszközöket bocsássanak rendelkezésükre. A természetes személyekre ezenfelül beutazási tilalom is vonatkozik, amely megakadályozza, hogy belépjenek az EU területére vagy átutazzanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés