FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Beindult a lavina: Kurz távozása után lemondhat az osztrák kancellár is

Portfolio
A Heute.at információi szerint a volt osztrák kancellár, Sebastian Kurz teljes visszavonulása a politikai életből, illetve a kormánypárt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki és frakcióvezetői tisztségéből való távozása lavinaszerű változásokat indíthat el az osztrák belpolitikában: Alexander Schallenberg kancellárt az eddigi belügyminiszter, Karl Nehammer válthatja, aki valószínűleg Kurz utódja lesz az ÖVP élén is. Az ellenzék máris új választások kiírásáról beszél.

Alexander Schallenberg kancellár mindössze 52 napja van hivatalban, de máris lemondhat, és átadhatja posztját Karl Nehammernek. A koalíciós partner Zöldek állítólag már bele is egyeztek a váltásba. Más változások is jöhetnek a kormányban: az eddigi EU-ügyi miniszter, Karoline Edtstadler veheti át a belügyminiszteri posztot Nehammertől, de a Kurier információi szerint Andreas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés