Előfizetői tartalom

Csodafegyverrel mattolnák Putyinék Amerikát az új fegyverkezési versenyben

Portfolio
A júliusban bemutatott új csodafegyverrel, a Szu-75-tel nyomná le Oroszország az Amerikai Egyesült Államokat az új fegyverkezési versenyben. Az exportra szánt vadászgéppel megcélozzák az amerikaiak szövetségeseit is, bízva abban, hogy a korszerű, de olcsóbb modell meggyőzőbb lesz, mint riválisa, az F-35-ös. Az oroszok a közelmúltban már képesek voltak aláásni az Egyesült Államok és szövetségesei közötti fegyverkereskedelmet; a Szu-75, vagyis a Sakk-matt pedig egy újabb kellemetlen eszköz lehet Vlagyimir Putyin orosz elnök kezében.

A Szu-75, avagy a Sakk-matt Oroszország hadiipari vállalatai – az Egyesült Repülési Vállalat és a Rosztyek – júliusban, a MAKSz 2021 nemzetközi repülési és űrrepülési bemutatón mutatták be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az új ötödik generációs repülőgépet. A vadászgépről akkor azt írták a nyugati médiaforrások, hogy elsősorban exportra készül majd, és az amerikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái