Előfizetői tartalom

Videóbeszélgetést folytat kedden Joe Biden és Vlagyimir Putyin

Portfolio
Videóbeszélgetést folytat kedden Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írja a Kreml szombati közlése alapján a Reuters. A két ország azt tervezi, hogy megvitatják az Egyesült Államok aggodalmait az ukrán határon Oroszország katonai fellépésével és más témákkal kapcsolatban – mondta az amerikai forrás. Emellett a kétoldalú kapcsolatokról és a júniusi genfi ​​csúcson született megállapodások végrehajtásáról is tárgyalnak majd. Biden stratégiai stabilitási, kiber- és regionális kérdéseket is megvitat majd. A hívás pontos időpontját nem hozták nyilvánosságra.

Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter pénteken hírszerzési jelentésekre hivatkozva közölte, hogy Moszkva nagyszabású katonai offenzívát tervezhet január végére, melynek során több mint 94 ezer orosz katonát vezényelnek az ukrán határ közelébe. Biden az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki a katonai tevékenységekkel kapcsolatban és megerősítette, hogy az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés