Előfizetői tartalom

Nyugati országok egész sora ítélte el a tálibok tettét

MTI
Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Nagy-Britannia, Ausztrália, Japán és több más nyugati ország közös nyilatkozatban elítélte szombaton az Afganisztánt uraló tálibokat, amiért több jogvédő szervezet jelentése szerint önkényesen kivégezték vagy ismeretlen helyre hurcolták a korábbi afgán biztonsági szolgálatok több tagját, és követelik ezeknek az állítólagos eseteknek a gyors kivizsgálását.

A közös közleményt az amerikai külügyminisztérium bocsátotta ki. Az aláírók hangsúlyozzák, hogy a feltételezett bűncselekmények az emberi jogok súlyos megsértésének számítanak, és ellentétben állnak azzal, amit a tálibok ígértek augusztusi hatalomra jutásuk után: hogy megkímélik az afgán fegyveres erők korábbi tagjait. Egy hét eleji emberi jogi jelentés szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés