Előfizetői tartalom

180 ezerrel többen halnak meg évente a halálos kórban, mint eddig gondolták

Portfolio
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „erőteljes, sürgős” erőfeszítésre szólított fel annak érdekében, hogy az új malária elleni védőoltást afrikai gyerekek karjaiba juttathassák. A szervezet emellett arra figyelmeztetett, hogy évente mintegy 180 ezerrel többen halnak meg a betegségben, mint azt korábban gondolták – írja a brit Guardian.

Dr. Pedro Alonso, a WHO globális maláriaprogramjának igazgatója elmondta, hogy az RTS,S vakcina – amely októberben széles körben elterjedt – történelmi lehetőséget jelentett több tízezer élet megmentésére, főleg a szubszaharai Afrikában élő öt éven aluli gyermekek életének megmentésére. A program igazgatója azonban arra figyelmeztetett, hogy a globális közösség „hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés