Előfizetői tartalom

Kína elárulta, hogy mi kell a páratlanul sikeres, de egyre fájdalmasabb koronavírus-politika feladásához

Portfolio
Két feltétel szükséges ahhoz, hogy Kína feladja az azonnali elfojtásra és lokális fellépésre alapozott zéró Covid politikát és visszatérjen az élet a normális kerékvágásba - mondta Zhong Nanshan, kínai járványügyi szakember. Egyik feltétel sem látszik teljesülni rövid távon, azaz még egy ideig számolnunk kell Kína egyedi járványkezelésére.

Az egyik feltétel, amely esetén Kína feladhatja a jelenlegi járványkezelési metódust, ha a koronavírus halálozásai rátája 0,1%-ra, az influenza szintjére mérséklődik - mondta a Bloomberg szerint Zhong, a kínai koronavírus elleni akciócsoport vezetője. A koronavírus jelenlegi globális halálozási rátája 1,9%. A másik feltétel, hogy a vírus reprodukciós rátája 1,5 alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés