Előfizetői tartalom

Amerika már komolyan aggódik: még sosem csinált ilyet Putyin az ukrán határ körül

Portfolio
Sokkal nagyobb és sokkal „halálosabb” képességekkel rendelkező hadászati képességeket vont össze Oroszország az ukrán határ mellett, mint a 2014-es, Krím elleni invázió idején – állítja Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese. Az amerikai politikus szerint Oroszország még a fehérorosz-ukrán határra is katonákat telepített, melyet példátlan lépésnek nevezett.

Nuland szerint Oroszország összesen 100 „taktikai csoportot” és „szinte minden szárazföldi erejét az Uráltól nyugatra” összevonta az „Ukrán határ különféle pontjain.” Ennek a nagy része Putyin 2014-es forgatókönyvéből származik. De ezúttal sokkal nagyobb és halálosabb méretben – fogalmazott Nuland az amerikai szenátus meghallgatásán. Később a CNN-nek azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés