omikron koronavírus teszt
Globál

Mindenki az omikron-variánsról szóló híreket figyeli

Portfolio
A világon 267 850 460 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 279 358 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint. Közben az omikron variánsról szóló új kutatási fejlemények és a szakértői várakozások határozzák meg a koronavírus körüli híreket. Ezekből kiderül: az új variáns sokkal gyorsabb terjedésre képes és csökkenti a vakcinák hatásosságát, de a 3. oltás felvétele segít a védelem visszaépítésében. Kezd olyan konszenzus kialakulni, hogy egyre szélesebb körben kell beadatni a harmadik, booster oltást.

Nagy hír érkezett az omikron-variáns dél-afrikai tapasztalatairól: fellélegezhetünk?

Sokkal kevesebben kerülnek arányaiban kórházba a koronavírus-fertőzés miatt most Dél-Afrikában, mint a járvány előző hullámainak kezdeti szakaszában - derül ki a Reuters csütörtök esti híréből. Ez megerősíti azt a képet, hogy bár az omikron-variáns sokkal fertőzőbb még a deltánál is, de közben kevesebb esetben okoz súlyos lefolyást. Ebben persze az átoltottságnak is lehet szerepe, bár erre a kérdésre nem ad választ az összesítés adathiány miatt.

Tovább a cikkhez

Csökken az első oltás, nő az emlékeztető oltás iránti érdeklődés Csehországban

Csökken az első oltás és emelkedik a harmadik, emlékeztető oltás iránti érdeklődés Csehországban - jelentette csütörtökön a cseh egészségügyi minisztérium.

Míg november végén naponta 18-20 ezer személy vette fel az oltás első adagját, addig ezen a héten naponta alig nyolcezren. Ugyanakkor a harmadik, az emlékeztető adagot ezen a héten naponta átlagban 78 ezren adatták be maguknak - mutatott rá a tárca.

A központi statisztikákban összesített adatok szerint eddig az egész cseh lakosság 63,5 százaléka kapta meg a két oltási adagot. A felnőttek között az átoltottsági arány 71 százalék.

Felmérések azt jelzik, hogy az oltási kedvet nagymértékben befolyásolják a kormány intézkedései. Miután november elején megszűnt az ingyenes tesztelés és számos szolgáltatást csak a beoltottak vehetnek igénybe, jelentősen megnőtt az oltási kedv is. Az október eleji helyzethez viszonyítva a gyakorlatban kétszer annyian érdeklődnek az oltás iránt, mint korábban. Míg október elején napi átlagban 6100 oltási adagot adtak be az orvosok, egy hónappal később már napi 13 ezret.

Különösen nagy az igény az emlékeztető adagok iránt. Míg november első hetében naponta 28 ezren vették fel, addig az első decemberi héten ez a szám már túllépte a 70 ezret, ezen a héten pedig a 75 ezret.A 10,7 millió lelket számláló Csehországban eddig 6,45 millió személy vette fel az oltás mindkét dózisát, s 1,37 millió pedig a harmadik adagot is megkapta. Egy friss felmérés szerint a két adagot felvevők 82 százaléka igényli az oltás harmadik dózisát is. Szeptemberben ez az arány 65 százalék volt.

A járvány mutatói az utóbbi napokban újra folyamatosan javulnak. A kórházakban 6500 koronavírusos beteget ápolnak, ötszázzal kevesebbet, mint szerdán. A súlyos állapotban lévő betegek száma 800 alá csökkent, a speciálisan covidos betegeknek fenntartott szabad ágyak száma pedig 1120-ra nőtt. A napi elhalálozások száma jelenleg 70-80 között mozog. A járvány tavaly márciusi kitörése óta a koronavírus szövődményeiben eddig 34 129 ember halt meg Csehországban. (MTI)

Olaszországban már több mint százmillió adag oltást adtak be

Már több mint százmillió adag oltóanyagot adtak be Olaszországban, miközben folyamatosan nő az egészségügy leterheltsége az új koronavírus-járvány karácsonyra várt tetőzése közeledtével - közölte a római egészségügyi tárca csütörtökön.

Csütörtök estére a beadott vakcina-adagok száma meghaladta a százmillió-nyolcvanháromezret.A valamivel kevesebb, mint hatvan milliós országban több mint 45,8 millióan vettek már fel két adag vakcinát, s ez a 12 év felettiek 84,8 százalékának felel meg.

A járványbiztos Paolo Francesco Figliuolo tábornok bejelentése szerint a következő egy hónapban további huszonöt millióan oltakozhatnak, legyen szó akár első adagról, vagy emlékeztető oltásról.Figliuolo tábornok emlékeztetett rá, hogy december közepétől kötelezőnek számít az emlékeztető oltás az egészségügyben és az oktatásban dolgozók, valamint a rendfenntartók és a fegyveres erők tagjai számára.December 16-tól kezdődik az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása, amely nem számít kötelezőnek.A római egészségügyi minisztérium számításai szerint 6,1 millióan vannak azok, akik meggyőződésből továbbra is nemet mondanak az oltásra.

Az utóbbi egy héten országosan huszonkét százalékkal emelkedett az azonosított új betegek száma, és tizenkét százalékkal a halottaké.

Jelenleg Friuli-Venezia Giulia és Trentino-Alto Adige régió tartozik úgynevezett sárga színű, vagyis magasabb járványfokozatba sorolt övezetbe. A kórházak Covid-19 osztályainak telítettségét tekintve a következő hetekben Trento térségében és további öt tartományban szigoríthatnak: Lazio, Liguria, Marche, Veneto és Calabria területén.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a járványhullám tetőzése éppen karácsony idején várható. A római kormány még nem rendelkezett az ünnepeket érintő esetleges további szigorításokról.

December 6-tól kötelező a védettségi igazolás a tömegközlekedési eszközökön, miközben a vendéglátó helyekre, múzeumba, moziba, színházba, stadionba történő belépéshez oltottsági igazolás kell, amelyet nem lehet negatív teszttel kiváltani.

Számos olasz városban ismét kötelező a szabadtéri maszkhasználat is. (MTI)

Engedélyezték az Egyesült Államokban az AstraZeneca antitestkoktélját

Engedélyezte szerdán az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) az AstraZeneca antitestkoktélját gyenge immunrendszerű páciensek és olyanok számára, akiknél súlyos mellékhatásai voltak korábbi védőoltásoknak.

Az Evusheld nevű antitestkoktélt csak a SARS-CoV-2 vírussal aktuálisan nem fertőzött, és a közelmúltban koronavírus-fertőzöttel nem érintkezett felnőttek és 12 éves vagy annál idősebb gyerekek számára engedélyezik. Többek között daganatos betegségben szenvedők vagy szervátültetettek számára jelenthet megoldást. Becslések szerint az amerikai lakosság 2-3 százaléka tartozhat a célcsoportba.

A két monoklonális antitestből, a tixagevimabból és a cilgavimabból álló terápia engedélyezése nagy lépést jelent az AstraZenecának, amelynek széles körben használt koronavírus-elleni vakcináját az amerikai hatóságok még nem engedélyezték.

Az AstraZeneca novemberben állapodott meg az amerikai kormánnyal 700 ezer dózis Evusheld leszállításáról. A koktélról korábban kiderült, hogy 77 százalékkal csökkenti annak kockázatát, hogy Covid-19-tünetei lesznek a páciensnek.

Míg a vakcinák hatása az ép immunrendszerre támaszkodik, amely az oltás után antitesteket és fertőzés elleni sejteket fejleszt ki, az Evusheld laboratóriumban előállított antitesteket tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy hónapokig a szervezetben maradjanak a vírus megfékezésére fertőzés esetén. Az AstraZeneca koktélját két egymást követő injekcióban adva úgy tervezték, hogy hatása néhány hónaptól akár egy évig tartson.

Patrizia Cavazzoni, az FDA kutatási igazgatója ugyanakkor kiemelte, hogy az Evusheld a gyenge immunrendszerű vagy súlyos mellékhatásokkal küzdő pácienseknek való, és nem helyettesíti azoknak a koronavírus-fertőzés elleni oltását, akiknek javasoltak az engedélyezett vakcinák.

A monoklonális antitestek célja, hogy megakadályozzák a Covid-19 súlyosbodását a korai, enyhébb szakaszokban. Más gyógyszergyártók, köztük az Eli Lilly, a Regeneron és a GlaxoSmithKline hasonló terápiáját is engedélyezte az FDA. Ezeket infúzióban vagy injekcióval lehet beadni. Ezt a kezelést az olyan frissen megfertőződött páciensek kaphatják, akiknél nagyon magas a kockázata a súlyos Covid-19 kialakulásának egészségi állapotuk miatt. Illetve két kezelés használható a fertőzés megelőzésére, ha valaki esetleg koronavírus-fertőzésnek volt kitéve.

Az AstraZeneca gyógyszerét azonban csak hosszú távú megelőzésként használnák azoknál az embereknél, akik fokozottan érzékenyek a vírusra. (MTI)

Koronavírus: szinte egész Európa vörös lett

Lassan hónapok óta Európa számít a világon a koronavírus-járvány gócpontjának és ennek mára látványos eredménye lett: az európai járványügyi központ hetente frissülő térképén szinte a teljes EU bevörösödött.

Tovább a cikkhez

100 ezer forintot érhet az új oltás a szomszédban

Szlovákiában anyagi támogatást, 200 és 300 euró (mintegy 70 ezer és 100 ezer forint) közötti egyszeri juttatást kapnak azok a 60 évnél idősebbek, akik már beadatták, vagy január 15-ig beadatják maguknak a koronavírus elleni oltást vagy az emlékeztető  adagját - az erről szóló jogszabályt csütörtökön hagyta jóvá a pozsonyi törvényhozás.

Tovább a cikkhez

Csaknem egymillió adag frissítő oltást adtak be egy nap alatt Németországban

Ismét felgyorsult az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni oltási kampány Németországban, és megközelítette az egymilliót az egy nap alatt beadott frissítő oltások száma a csütörtökön közölt adatok szerint.

A szövetségi kormány kimutatása szerint az első, a második és a frissítő adagokat együttvéve 1,144 millió dózist adtak be szerdán.    

Az egy nap alatt beadott oltások száma június vége óta először haladta meg az egymilliót.    

A kampány gyorsulását mutatja az is, hogy a szerdával zárult héten naponta átlagosan 856 ezer - másodpercenként tíz - adag védőoltást adtak be, míg november közepén még jóval 500 ezer alatt volt ez a szám.    

Szerdán a legtöbben a frissítő oltásért kerestek fel oltóközpontot, házi- vagy üzemorvosi rendelőt, így minden korábbinál több, 991 608 ilyen oltás beadását regisztrálták.    

Az ugyancsak szerdán hivatalba lépett új szövetségi kormány egészségügyi minisztere, Karl Lauterbach szerint előfordulhat, hogy a teljes oltással rendelkezők helyett csak a frissítő (harmadik) oltással is rendelkezők tartozhatnak majd az úgynevezett oltott kategóriába.    

Ez jelentős változás volna, mert az úgynevezett gyógyultak - a SARS-CoV-2-fertőzésen igazoltan átesettek - mellett csak az oltottak vehetnek részt a közösségi életben, és vásárolhatnak nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltban.    

Karl Lauterbach szerint a szigorítás bevezetésére akkor lehet szükség, ha szétterjed az uralkodó delta változatnál is veszélyesebb omikron variáns, amelynek semlegesítéséhez az első laboratóriumi vizsgálatok szerint frissítő adag is szükséges a Covid-19 ellen védő oltásból.

Magyarországon is hasonlót tervez a kormány:

Az egyik legismertebb német járványügyi szakértő, Christian Drosten - a berlini Charité egyetemi klinika virológiai intézetének vezetője - szerint

az omikron akár már januárban vészesen nagy teret nyerhet Németországban.

Ezzel kapcsolatban Karl Lauterbach a ZDF országos köztelevíziónak elmondta: egyelőre arra kell törekedni, hogy az omikron a lehető legkésőbb terjedjen szét.    

Ha nem sikerül megakadályozni, hogy a deltát felváltsa az új variáns, és kialakuljon egy "omikron hullám", akkor az oltott státuszt csak a frissítő oltással lehet majd megszerezni, "de ezen a hídon majd akkor megyünk át, amikor odaérünk" - mondta a legtekintélyesebb közegészségügyi szakpolitikusok közé tartozó miniszter.    

A kormány adatai szerint legalább egy adag oltást a német lakosság 72,3 százaléka - 60,1 millió ember - kapott. Teljes oltással a lakosság 69,3 százaléka - 57,6 millió ember - rendelkezik. A frissítő adagot 20 százalék - 16,6 millió ember - kapta meg.    

Az oltatlanok 23 millióan vannak, a lakosság 27,7 százalékát teszik ki. Azonban közülük 4 millióan - a lakosság 4,8 százaléka - ötévesnél kisebb gyerekek, akiknek egyelőre nincs oltóanyag. (MTI)

Gyerekek oltása: hiányosságra derült fény

A Koronavírus Sajtóközpont szerda délelőtt jelentette be, hogy megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. Olvasóink tapasztalataiból kiderült: a szülők csak olyan email címmel regisztrálhatnak, amit korábban még nem használtak a felületen. Ez pedig elakadást okozhat már a folyamat legelején.

Tovább a cikkhez

Fontos jelzést kaptak a kínai Sinoparm vakcinával oltottak

Az elölt vakcinával oltottaknak, illetve az immunhiányosoknak szintén javasolja a vakcina harmadik dózisát az Egészségügyi Világszervezet.

Tovább a cikkhez

Ukrajnában tovább bővült az oltásra kötelezett munkavállalók köre

Életbe lépett csütörtökön Ukrajnában az a rendelkezés, amely tovább bővítette azoknak a munkavállalóknak a körét, akiknek kötelező felvenniük a koronavírus elleni védőoltást, különben felfüggesztik őket állásukból.

Mostantól már nemcsak a pedagógusoknak, a központi és a helyi közigazgatásban dolgozóknak kötelező a védőoltás felvétele, hanem a központi végrehajtó hatóságok irányításához kapcsolódó vállalkozások, intézmények, szervezetek, a szociális szféra és a stratégiai vállalatok - például a posta és a vasúttársaság - alkalmazottainak is.    

Közben Lengyelország újabb 300 ezer dózis oltóanyagot adott át Ukrajnának, Nagy-Britanniától pedig 6600, a koronavírus kimutatására szolgáló polimeráz láncreakciós készlet érkezett az országba, amellyel 633 ezer teszt végezhető el. Kijev 41 667 ilyen készlet megvásárlásáról kötött megállapodást Londonnal, eddig ez a második szállítmány, amely megérkezett az országba.    

Viktor Ljasko egészségügy miniszter tájékoztatása szerint Ukrajnában eddig egyedül a fővárosban, Kijevben haladta meg az ötven százalékot azoknak a száma, akik megkapták a védőoltás mindkét adagját. Ez a kijeviek 65 százaléka, míg Kijev megyében a második legtöbb az országban, 49 százalék. Ukrajna többi régiójában - a főváros, Kijev és Poltava megye kivételével - még nem érte el az ötven százalékot azoknak a száma sem, akik legalább egy adag oltást felvettek.    

Az egészségügyi tárca csütörtöki közlése szerint eddig Ukrajnában még nem mutatták ki a koronavírus legújabb, omikron nevű változatát.    

Az UNIAN hírügynökség arról számolt be, hogy a kárpátaljai Ungváron létesített anonim oltóponton november 17. és december 8. között 1420-an olttatták be magukat. Az anonim oltópont egyik kezdeményezője, Viktor Petrov fertőző betegségekre szakosodott orvos elmondta, hogy valamennyiüknek hamis oltási igazolása volt, ezért vették fel ott a vakcinát. Eddig az oltásért névtelenül jelentkezők többsége egészségügyi alkalmazott, állami tisztviselő, illetve pedagógus volt. Az egészségügyi miniszter korábban egy nyilatkozatában elutasítóan állt hozzá a kezdeményezéshez. Közölte, hogy a hamis oltási igazolásokkal rendelkezőknek nyújtott amnesztia máshogyan működik: azoknak, akik ténylegesen be akarják adatni maguknak az oltást, a háziorvosukhoz kell fordulniuk, akinek kötelessége bejelentést tenni a rendőrségen, majd bírósági úton mentik fel a beoltottat a jogi felelősségre vonás alól. Ezzel szemben az anonim oltópont nem ad ki információt a hatóságoknak az ott beoltottakról.    

Ukrajnában csütörtökre az eddig azonosított fertőzöttek száma 12 376-tal 3 532 357-re, az elhunytaké 465-tel 89 901-re nőtt. Az aktív betegek száma eközben több mint 12 600-zal 308 486-ra csökkent. Az elmúlt napon 2449 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.    

A legfrissebb adatok szerint valamely oltás mindkét dózisát eddig 12 151 762-en adatták be maguknak a mintegy 42 millió lakosú országban, további 1 822 938-an pedig még csak az első adagot kapták meg. Szerdán 178 796 embert oltottak be az országban. (MTI)

Az omikron-fertőzöttek háromnegyede oltott volt Amerikában

Eddig több mint 40 omikron-variánssal megfertőződött személyt azonosítottak az Egyesült Államokban, és több mint háromnegyedük volt oltott - jelezte az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ vezetője egy csütörtöki interjúban. Rochelle Walensky igazgató ugyanakkor megnyugtató adatokat is mondott: az új variánssal megfertőződött oltott emberek szinte mindegyikének enyhék a tünetei.

Tovább a cikkhez

Az omikron-fertőzöttek háromnegyede oltott volt Amerikában

Eddig több mint 40 omikron-variánssal megfertőződött személyt azonosítottak az Egyesült Államokban, és több mint háromnegyedük volt oltott - jelezte az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ vezetője egy csütörtöki interjúban. Rochelle Walensky igazgató ugyanakkor megnyugtató adatokat is mondott: az új variánssal megfertőződött oltott emberek szinte mindegyikének enyhék a tünetei.

Tovább a cikkhez

Kötelező oltás: leszavazták Biden tervét

Az amerikai szenátus leszavazta Joe Biden amerikai elnök korábbi rendeletét, amely kötelezővé tette volna a 100 főnél nagyobb vállalatok alkalmazottainak a koronavírus elleni védőoltás felvételét vagy a folyamatos, heti tesztelést - jelentette a The Washington Times csütörtökön.

Tovább a cikkhez

40 omikron-eset az USA-ban

Ezidáig több mint 40 koronavírus-esetet találtak, ahol omikron-variánst mutattak ki az Egyesült Államokban - jelezte az AP hírügynökségnek szerdán Rochelle Walensky, a CDC vezére.

A fertőzöttek háromnegyede volt oltott, ám a legtöbbjüknél enyhe tünetek jelentkeztek.

Az új variánssal kapcsolatos adatok egyelőre korlátozottak és a hatóság jelenleg is a mélyebb elemzéseket végzi.

Dánia zár

Az omikron variáns gyors terjedése miatt szigorít a járványügyi intézkedéseken Dánia. A skandináv országban a tavaly télen alkalmazott lezárás enyhébb változatát fogják alkalmazni: korábban zárnak a bárok és éttermek és a karácsonyi iskolai szünet is korábban kezdődik.

A dán gazdaság nagyon erős, azonban meg kell tennünk most ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy elkerüljük az erőteljes lezárást - fejtette ki Mette Frederiksen miniszterelnök. Azt is előrevetítette, hogy a mostani korlátozással érintett vállalkozásokat kompenzálni fogja a kormány.

Biztatóak az omikron-adatok

Joe Biden amerikai elnök szerint biztatóak a legutóbbi adatok az omikron-variánsról. A Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy a Pfizer-vakcina hatásos az új variáns ellen is, a harmadik oltás ezért fontos.

Izraeli számok: a súlyos koronavírus-betegek 80 százaléka oltatlan

Július, azaz  a koronavírus-járvány negyedik hullámának helyi megjelenése óta először csökkent száz alá a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség súlyos eseteinek száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Új tanulmány mutatta be: négyszer gyorsabban terjed a szupervariáns

Az omikron variáns a korai fázisában négyszer olyan gyorsan terjed, mint a jelenleg még több helyen domináns delta variáns - mutatta be egy japán kutatócsoport tanulmánya.

Tovább a cikkhez

A világjárvány az elmúlt 75 év legnagyobb globális válsága a gyermekek számára

Az UNICEF második világháborút követő megalakulása óta nem volt példa olyan, gyermekeket veszélyeztető, globális problémára, mint a koronavírus-világjárvány - írta fennállásának 75. évfordulója alkalmából kiadott jelentésében az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) csütörtökön.

Az UNICEF aláhúzta: világszerte egyetlen olyan gyermek sincs, aki ne érezné a járvány negatív hatásait.    

Egyre többen nem részesülnek megfelelő oktatásban, egészségügyi ellátásban, nem jutnak elegendő élelmiszerhez, kényszerülnek gyermekmunkára vagy gyermekházasságra, vagy küzdenek súlyos mentális problémákkal a járvány vagy a kijárási korlátozások miatt - fogalmazott a szervezet, rámutatva, hogy a koronavírus-járvány több évtizedes eredményeket vetett vissza.    

Csaknem két évvel a járvány kirobbanása után a növekvő szegénység és egyenlőtlenségek korábban nem látott mértékben fenyegetik a gyermekek jogait

- hangsúlyozta az UNICEF.    

A tanulmány rávilágít, hogy veszélybe kerültek az elmúlt évtizedben elért eredmények a szegénység elleni küzdelem, az egészségügyi ellátás, az oktatáshoz történő hozzáférés, a táplálkozás, gyermekvédelem és a mentális jóllét területén.    

A jelentés becslése szerint a világjárvány és a korlátozások miatt jelenleg 100 millióval több gyermeket - 2019-hez képest 10 százalékkal többet - érint az úgynevezett "többdimenziós szegénység".  Körülbelül 60 millióval több gyermek él anyagi szegénységben, mint a járvány előtt. 2020-ban több mint 23 millió gyermek nem részesült életmentő, alapvető védőoltásokban - ez a szám csaknem 4 millióval több, mint 2019-ben volt, és a legmagasabb az elmúlt 11 évben. Az UNICEF előrejelzései szerint 2022-ben 1,2 milliárd embernek, köztük mintegy 525 millió gyermeknek lesz szüksége humanitárius segítségre.      

"Még a legoptimistább forgatókönyv szerint is legalább hét-nyolc évbe telik, amíg helyreállnak a koronavírus előtti állapotok, pedig akkor is sok millió gyermek szorult segítségre" - fogalmazott a jelentésben Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.   

Az UNICEF-et az ENSZ Közgyűlése hozta létre 1946-ban azért, hogy a szervezet segítse a második világháború miatt sanyarú sorsra jutott gyermekeket. Az ENSZ Gyermekalapjának tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. (MTI)

Jakab Ferenc: jó hírek érkeztek a 3. oltásról

A 3. oltás kiemelten fontos az új Omikron variáns legyőzése szempontjából - mutat rá friss szakértői bejegyzésében Jakab Ferenc virológus professzor.

Tovább a cikkhez

Mindenki az omikron-variánsról szóló híreket várja

Egy nappal korábban 267 150 598 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 271 039 volt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Új hatásos koronavírus-gyógyszer érkezett

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága az AstraZeneca Evusheld (AZD7442) hosszú hatású antitest készítményét, ami a társaság közleménye szerint jelenleg ez az egyetlen ilyen típusú készítmény, melyet az amerikai hatóságok a COVID-19 betegség megelőzésére jóváhagytak. Az előzetes vizsgálati eredmények szerint egyszeri adagja hatékony védelmet biztosít azok számára, akiknek az oltás nem megfelelő megoldás.

Tovább a cikkhez

Még nincs jelen az influenza Magyarországon

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 29. és december 5. között 13 100-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A laboratóriumi vizsgálatok azonban influenzavírust továbbra sem mutattak ki - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Tovább a cikkhez

Megjöttek a csütörtök reggeli magyar koronavírus-adatok

Az elmúlt 24 órában 7310 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a csütörtök reggeli jelentés szerint, ami 30%-os csökkenésnek felel meg az egy héttel ezelőtti adathoz képest. A fertőzéssel összefüggésben elhunyt 215 beteg, vagyis ebben a tekintetben a járványügyi folyamatok még nem javulnak. Ami viszont kedvező jel, hogy 7119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 579-en vannak lélegeztetőgépen, mindkét adat további csökkenést jelez.

Tovább a cikkhez

Az omikron kezdi átvenni a delta helyét, magasabb sebességre kapcsolt a járvány terjedése

A világon 267 150 598 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 271 039 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. Koronavírus hírek egy helyen.

Tovább a cikkhez
háziorvos járvány
hitel szerződés moratórium
elemző
autowallis
ralph
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
bét

Holdblog Sokat fizetünk

Kiket és miért keresünk? A HOLD életének új növekedési és minőségi szakaszába lép Korszerűsíti működését...

Kiszámoló Ez történt a héten

Az amerikai külkereskedelmi egyenleg újra tovább romlott novemberben. A havi 99 milliárd dolláros áruhiányt csak némileg...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
francia ország koronavírus járvány hullám omikron