Előfizetői tartalom

Sikert hozott vagy elbukott az oltás? Döbbenetes és bizalomgerjesztő egyszerre, amit a briteknél látunk

Portfolio
Nyár óta gyakorlatilag nincs enyhülés a brit járványhelyzetben, az új esetszámok görbéje folyamatosan napi több tízezer új fertőzöttet mutat. Ez szokatlan, a többi országban kevés példa volt arra, hogy az esetszámok ilyen magasan stagnáljanak. Elsőre talán meglepő lehet, de a nagyon rossz esetszámok mégis optimizmusra adnak okot - ha megnézzük a járvány egy sokkal fontosabb mutatóját, a halálozások görbéjét. Hiába ugrottak ugyanis egekbe az új esetek, a halálozás hónapok óta olyan alacsony szinten van, mint a korábbi hullámok során soha. Hogy lehet ez? A válasz nem meglepő: a magas átoltottság miatt.

Sokat árulhat el a közeli jövőnkről, ha az egyes országokban látott járványtapasztalatokat vizsgáljuk. A múltkori cikkben a magas átoltottságú országok példáját mutattuk be, most pedig egy egészen sajátos járványlefolyást, a brit példát ismertetjük. Az Egyesült Királyság az egyik leggyorsabb ország volt az oltások tekintetében, ami a részben saját fejlesztésű Oxford-AstraZeneca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés