Előfizetői tartalom

Ezt senki sem hitte volna: taxisofőr volt Vlagyimir Putyin

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szovjetunió 1991-es bukásáról beszélt egy vadonatúj dokumentumfilmben, és elárulta, hogy taxisofőrként kellett dolgoznia akkortájt, hogy kiegészítse jövedelmét. Putyin tragédiának tartja a Szovjetunió felbomlását, amely szerinte egyet jelent a történelmi Oroszország széthullásával – írja a brit BBC.

A Szovjetunió összeomlása által kiváltott gazdasági gondok sok oroszt kényszerítettek arra, hogy új pénzkereseti módokat keressenek. Putyin a dokumentumfilmben elmesélte, hogy taxizással tett szert mellékjövedelemre. A taxizás akkoriban még ritkaságnak számított Oroszországban, sokan a munkajárműveiket használták a fuvarozásra is, például mentőautókat. Kellemetlen erről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés