Előfizetői tartalom

Covid-holokausztról írt, keményen megbüntette a bíróság a híres jobboldali politikust

Portfolio
Törölnie kellett Twitter-bejegyzéseit annak a holland pártvezérnek, aki a holokauszthoz hasonlította az oltatlanok „kirekesztését” - számolt be a brit BBC. A jobboldali Thierry Baudet korábban „A határok jelentősége” címmel írt könyvet, amelynek előszavát a magyar állami kitüntetésben is részesített, azóta elhunyt Roger Scruton konzervatív filozófus írta. A magyar nyelven is megjelent könyvet szerző Baudet tavaly a Mandinernek adott interjút.

Thierry Baudet, a Fórum a Demokráciáért párt vezetője a Twitteren írt arról, hogy a beoltatlan emberek „az új zsidók”, akik pedig nem törődnek a kirekesztéssel, azok „az új nácik”. Bejegyzései jogi lépésekre késztették a holokauszt túlélőit és zsidó csoportokat. A bíróság felszólította a képviselőt, hogy 48 órán belül törölje a bejegyzéseket, különben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés