Előfizetői tartalom

Ijesztő előrejelzés érkezett egész Európára az omikron variáns miatt

Portfolio
Három hét alatt nagyot változott a járványügyi kilátások megítélése az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központban és mindez az omikron variáns megjelenése és rendkívül gyors terjedése miatt történt. Friss előrejelzésében több aggodalomra okot adó ábrát is bemutatnak az ECDC szakértői, mert igaz ugyan, hogy egyelőre nincsenek megbízható adatok arra vonatkozóan, hogy az új variáns súlyosabb megbetegedéseket okozna, ezért korai lenne még megnyomni a pánik gombot, ugyanakkor gyors terjedése és az európai lakosság várhatóan gyengülő védelmi szintje miatt ismét készenlétben kell lenniük az európai országoknak. Nem kizárt a szakértők figyelmeztetése szerint, hogy az omikron variáns által beinduló ötödik járványhullám megint túl fogja terhelni egyes országok egészségügyi rendszerét.

Néhány hetente átfogó járványügyi helyzetértékeléssel és a kilátások elemzésével jelentkezik az ECDC, az Európai Unió központi, fertőző betegségekkel foglalkozó ügynöksége. A legújabb elemzését szerdán adta ki, amely tartalmában rengeteg újdonságot tartalmaz az előző anyaghoz képest, főleg a komorabb kilátások tekintetében, és ez most mind az omikron variáns...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés