Előfizetői tartalom

Polgárháborúval riogatnak Amerika befolyásos emberei – Tényleg ennyire nagy a baj?

Számos politikai kutatás és felmérés igazolja, hogy rendkívül megosztottá vált az Egyesült Államok lakossága az elmúlt években, a radikális politikai megmozdulások pedig szinte mindennapossá váltak, gondoljunk akár a Capitoliumot ért támadásra, akár a nagyvárosokat romboló zavargási hullámokra. Amerika (volt) katonai vezetői, politikai elemzői, milliárdos befektetői is aggódnak már amiatt, hogy amit most látunk, lázadás, puccs, polgárháború előjelei lehetnek. A radikális mozgalmak térnyerése és a közéleti dialógus romlása ellenére azért szerencsére még mindig alacsony az esélye egy nyílt amerikai polgárháborúnak, ennek pedig az egész világ örülhet.

Polgárháborúra figyelmeztetnek a nyugalmazott tábornokok A múlt hétvégén jelentős nemzetközi visszhangot váltott ki a Washington Post egy cikke, melyben három nyugalmazott amerikai tábornok arra kérte az Egyesült Államok haderejének vezetését, hogy gyakorolják be egy esetleges lázadás, polgárháborús helyzet kezelését. Kapcsolódó cikkünk 2021. 12. 18. Kongatják a vészharangot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés