FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Olaf Scholz előre tudhatott az ellene folytatott ügyészségi vizsgálatról

MTI
Hivatalosan ugyan nem tudott róla, mégis értesülhetett Olaf Scholz német kancellár, volt hamburgi polgármester arról, hogy a hamburgi ügyészség előzetes vizsgálatot folytatott ellene a német nyilvánosságban cum-ex ügyletek néven ismert nagyszabású pénzügyi visszaéléssel kapcsolatban - állítja az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) a tartományi kormány adataira hivatkozva.

A hamburgi szenátus - a tartományi rangú nagyváros kormánya - a helyi törvényhozás (Bürgerschaft) CDU-frakciójának írásbeli kérdésére összeállított válaszában arról tájékoztatott, hogy Olaf Scholz egyik ügyvédje többször is sürgette a hamburgi hatóságokat, hogy állítsák le az előzetes vizsgálatot.     A hamburgi ügyészség nem vonta be a szociáldemokrata (SPD)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés