Előfizetői tartalom

Biden jelezte Putyinnak: Amerika határozottan fog fellépni, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök csütörtöki telefonbeszélgetésük során sürgette Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Oroszország és Ukrajna között lévő feszültség enyhítésére, emellett arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei „határozottan reagálnak”, ha Oroszország katonai akcióba lép – mondta Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára az Ukrajnával folytatott beszélgetést követően az amerikai NBC beszámolója szerint.

Putyin a héten kérte a telefonhívást, és Biden – aki úgy gondolja, hogy semmi sem pótolhatja az államfők közötti közvetlen beszélgetést – szívesen tett eleget a kérésnek. Biden és Putyin utoljára december 7-én beszélt egy videokonferencián, amely a diplomáciai megbeszélések újraindításának ígéretével zárult, de semmi jel nem utal arra, hogy Oroszország arra készülne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés