Előfizetői tartalom

A villamosítás útján az Audi - Elektromos autót Győrnek!

Szandányi Levente
A globális autóiparban zajló teljes átalakulás jelentős hatással van a győri Audi-gyár működésére is. A világ legnagyobb motorgyára rohamléptekben halad az elektromobilitás útján, amelyre nyomós oka van: fő termékeire, a belsőégésű motorokra néhány év múlva már nem lesz szükség. Győrben ezért gőzerővel dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb elektromobilitáshoz kapcsolódó kompetenciát megszerezzék és kiépítsék annak érdekében, hogy a hazai fejlesztő- és gyártóbázis erős pozícióját megőrizzék hosszú távon. Az Audi Hungaria nekünk is megmutatta, hol tartanak a jövő mobilitásához vezető úton. Az esemény végén egyértelműen megfogalmazódott bennünk, hogy nagyon megérdemelne végre egy tisztán elektromos meghajtású modellt is Győr.

A globális autóipar totális átalakulása, az elektromobilitás megállíthatatlan térnyerése természetesen kiemelten érinti az Audi AG győri operációját is, amely a világ legnagyobb motorgyáraként fénykorában évi 2 millió belsőégésű motort állított elő. Vagyis fő termékként olyan alkatrészek gördültek és gördülnek le a mai napig a győri Audi-gyár szalagjairól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái