Előfizetői tartalom

Egymásnak feszül a két szuperhatalom - Amerika telefonon egyeztetett Magyarországgal is

Portfolio
Az Ukrajnával kapcsolatban tervezett amerikai-orosz csúcstalálkozót megelőzően fokozódnak az események a nemzetközi porondon. Az egyeztetés nagy kérdése, hogy a NATO mennyiben hajlandó teljesíteni Moszkva még decemberben megfogalmazott, igen kemény követeléseit. Időközben az EU is aktivizálódik az események kezelésében, ugyanis Josep Borrell a héten több napos látogatást tesz Ukrajnában, ahol megszemléli a harcok által évek óta sújtott keleti frontot. Az Egyesült Államok pedig kelet-európai szövetségeseivel egyeztetett az ukrán helyzet lehetséges rendezéséről.

Josep Borrell az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője két napos látogatást tesz Ukrajnában, mielőtt sor kerülne az Egyesült Államok és Oroszország képviselőinek jövő hétre tervezett találkozójára Genfben. Ez lesz Borrell első külföldi útja 2022-ben, a külügyi főképviselő az uniós vezetők közül elsőként, a kelet-ukrajnai frontvonalat is meglátogatja, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés