Előfizetői tartalom

Kijött a 2021-es ranglista: ezeket az autókat vásárolták úgy a magyarok, mint a cukrot

Portfolio
Döntően a globális chiphiány, fontos alkatrészek szállítási késedelme, a gyártás drágulása, a forint gyengülése és a listaárak kétszámjegyű emelkedése miatt tovább zsugorodott az új autók piaca Magyarországon 2021-ben. A kihívásokkal teli évben a személyautók között idén is tarolt a Suzuki, a hazai gyártású Vitarának és SX4 S-Crossnak köszönhetően, míg a kishaszongépjárművek piacát a Ford uralta magabiztosan.

Nagyon nehéz éven van túl a magyar autópiac, a felfokozott várakozások ellenére 2021 további zsugorodást hozott, amelyben a globális chiphiány, fontos alkatrészek szállítási késedelme, a gyártás drágulása, a forint gyengülése és a listaárak kétszámjegyű emelkedése egyaránt meghatározó szerepet játszott. TAVALY 121 920 SZEMÉLYAUTÓT REGISZTRÁLTAK MAGYARORSZÁGON...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés