Előfizetői tartalom

Őrült jóslatok: polgárháború és diktatúra jöhet az Egyesült Államokban

Portfolio
Egy kanadai professzor szerint 2025-re összeomolhat az amerikai demokrácia, és az Egyesült Államok 2030-ra jobboldali diktatúrává válhat. A politológus professzor arra buzdította országát, hogy védekezzen az „amerikai demokrácia összeomlása ellen” – számolt be a The Guardian. A közelmúltban érzékelhetően megszaporodott a hasonló jóslatok száma.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk ezeket a lehetőségeket csak azért, mert nevetségesnek vagy elképzelhetetlennek tűnnek – írta Thomas Homer-Dixon, a British Columbia-i Royal Roads Egyetem Cascade Intézetének alapító igazgatója a Globe and Mail-nek. Homer-Dixon a bukott amerikai elnökkel, Donald Trumppal példálózott: 2014-ben szinte mindenki számára abszurdnak tűnt volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés