Előfizetői tartalom

Drámai évforduló: Biden nem finomkodott, szerinte Trump veszélyt jelent az amerikai demokráciára

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden a Capitoliumban emlékezett meg az épület ostromának első évfordulójáról. Biden a 2021. január 6-i felkelést az amerikai demokrácia felszámolásának kísérleteként, Donald Trumpot pedig az amerikai demokráciára veszélyt jelentő személyként írta le. Sokak szerint ez volt az amerikai elnök eddigi egyik legszenvedélyesebb beszéde – számolt be a CNN.

Kerek egy év telt el azóta, hogy Donald Trump legradikálisabb hívei megostromolták a Capitoliumot. Az incidens következtében öt ember vesztette életét és jelentős anyagi kár keletkezett az amerikai törvényhozás épületében. A Capitolium ostroma a modern amerikai politika egyik legellentmondásosabb és legmeghatározóbb napja volt, máig igencsak vitatott a megítélése. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés