Előfizetői tartalom

Drámai ütemben fegyverkezik Kína - Szinte a semmiből építhet félelmetes atomarzenált

Portfolio
Kína utóbbi években tapasztalt haderőfejlesztése egyre inkább aggasztja a világ országait. Bár Peking nukleáris arzenáljának mérete még mindig bőven elmarad az Egyesült Államokétól vagy Oroszországétól, de gyors ütemben növekszik. Szakértők szerint Kína ezzel egy esetleges, ellene irányuló támadásra akar felkészülni. Sokan azonban tartanak attól, hogy a nagy haderőfejlesztés Kína esetében nem korlátozódik az atomfegyverekre, mivel párhuzamosan zajlik a konvencionális haderő, valamint a kiberhadviselési kompetenciák modernizációja, amelyek együttesen már komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Az amerikai védelmi minisztérium éves jelentése szerint Kína lélegzetelállító mértékben kívánja fejleszteni hagyományos haderejét az elkövetkező években. A dokumentum kitér arra is, hogy Peking a nukleáris arzenáljának méretét is meg kívánja duplázni az évtized végéig, ez pedig gyorsabb ütemű fegyverkezést jelentene, mint amilyenre az amerikai védelmi minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés