Előfizetői tartalom

Barack Obama szerint nagyobb a veszély, mint egy éve

Portfolio
Míg Joe Biden és Kamala Harris a Capitoliumban emlékezett meg a 2021. január 6-i ostrom első évfordulójáról, az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke közleményben szólt az amerikai nemzethez. Barack Obama úgy látja, hogy az amerikai demokrácia nagyobb veszélyben van, mint egy éve, és szerinte ebben hatalmas szerepe van a Republikánus Pártnak.

Kerek egy év telt el azóta, hogy Donald Trump legradikálisabb hívei megostromolták a Capitoliumot. Az incidens következtében öt ember vesztette életét és jelentős anyagi kár keletkezett az amerikai törvényhozás épületében. A Capitolium ostroma a modern amerikai politika egyik legellentmondásosabb és legmeghatározóbb napja volt, máig igencsak vitatott a megítélése. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés