Előfizetői tartalom

Marad a feszültség, előrelépés nélkül zárultak az Amerika és Oroszország közötti tárgyalások

Portfolio
Külügyminiszter-helyettesi szinten zajlottak a tárgyalások hétfőn az Egyesült Államok és Oroszország között az ukrajnai helyzetről. Előrelépés nem történt: Oroszország nem kapott biztosítékot arra, hogy Ukrajna nem lesz a NATO tagja, az Egyesült Államok pedig nem kapott biztosítékot arra, hogy Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát. Ugyanakkor az orosz tárgyalófél újra kijelentette, nem áll szándékukban megtámadni szomszédukat. Mióta az ukrán határ menti orosz csapatösszevonásokról érkeznek hírek, ez volt az első alkalom, hogy orosz és amerikai diplomaták szemtől szemben tárgyaltak egymással.

Amerikai részről Wendy Sherman külügyminiszter-helyettes, orosz részről Szergej Rjabkov külügyminiszter vett részt a hétfői, mintegy 8 órás, Genfben tartott tárgyaláson. A téma az ukrajnai helyzet, illetve ezzel kapcsolatban a NATO bővítése volt, miután az elmúlt hetekben jelentős orosz csapatösszevonások zajlottak az ukrán határ mellett, az orosz vezetés pedig többször...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés