Előfizetői tartalom

Megjött a figyelmeztetés: drasztikus akció készül Putyin ellen, ami egész Európának fájhat

Portfolio
Továbbra is valószínűtlen, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, viszont ebben az esetben az Egyesült Államok olyan drasztikus válaszlépéseket foganatosítana, amelyek a globális gazdaságra, különösen Európára is hatással lehetnek – írják legújabb tanulmányukban a Danske Bank elemzői. A legnagyobb dán pénzintézet munkatársai szerint egy nyílt orosz támadás esetén elkezdenék zsákolni a befektetők a menekülőeszközöket, leértékelődne a rubel és súlyos fennakadások jöhetnek a gázellátásban. Még az is elképzelhető szerintük, hogy Oroszországot leválasztják a SWIFT nemzetközi banki üzenetküldő rendszerről, amely példátlan lépés lenne egy globális nagyhatalommal szemben.

Nem valószínű, hogy eredményhez vezetnek az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalások az Egyesült Államok és Oroszország közt, de az sem, hogy nyílt háború robban ki Oroszország és Ukrajna közt – írják a Danske Bank elemzői. A bank dolgozói 40%-os valószínűséget adnak a sikeres tárgyalásoknak, 50%-os valószínűséget a megállapodás nélküli, elhúzódó patthelyzetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés