Előfizetői tartalom

Kiderült, milyen messzire szórjuk szét a vírust, ha maszk van rajtunk

Portfolio
A koronavírus-járvány kirobbanása óta az egész világon elterjedt a maszkhasználat, amely által csökkenthetjük a fertőzés átadásának, illetve elkapásának a kockázatát is. A floridai egyetem kutatói megvizsgálták, a maszk mennyire képes megakadályozni a vírus terjedését, ha beszélgetünk, illetve azt is megnézték, milyen messzire terjedhetnek a nyálcseppek, ha valaki maszk nélkül, vászonmaszkban vagy orvosi maszkban köhög mellettünk - írja a Blikk a DailyMail alapján.

A floridai egyetem kutatói pontos számadatokat tettek közzé a maszkok közötti különbségekről: Maszk nélkül: ha valaki maszk nélkül beszél, 124 centiméteres távolságba is képes elszórni a vírussejteket, ha pedig köhög, ez a távolság akár 137 centiméter is lehet. Vászonmaszk: egy vászonmaszkot hordó ember beszéd közben 61, köhögés közben pedig 67 centiméteres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés