FONTOS Nagy Márton bejelentette, mit kezd a kormány az üzemanyagárakkal
 
Előfizetői tartalom

Nagyon belejöttek az észak-koreaiak: ma két rakétát lőttek fel

Portfolio
Hétfőn hajnalban két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt fel Észak-Korea a fővárosi repülőtérről indítva, így idén már a negyedik rakétateszten van túl az elszigetelt ország, amely során összesen hat rakétát lőtt fel – írja a Reuters. Közben figyelemre méltó, hogy ez a nekilendülés pont akkor történik, amikor csaknem két év után újraindul a Kínával folytatott külkereskedelme az országnak, és ez egyfajta bátorítást is adhat Észak-Koreának, hogy folytassa rakétaprogramjának tökéletesítését.

Szokatlanul felpörgött Észak-Korea kísérleti rakétateszt sorozata, ugyanis idén már a negyedik alkalommal lőttek fel rakétát. Ezek közül kettő nagy sebességű és manőverezési képességű hiperszonikus rakéta volt, múlt pénteken pedig egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát indítottak egy vonatszerelvényről. Kapcsolódó cikkünk 2022. 01. 14. Ez csúnya volt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés