Előfizetői tartalom

A szomszédban robban az omikron-hullám

MTI
|
Portfolio
Romániában az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma kedden megközelítette az előző, tavaly őszi járványhullám tetőzésekor jegyzett szintet, a járványgörbe azonban még mindig meredeken emelkedik, így a szakemberek biztosra veszik, hogy az omikron vírusvariáns által előidézett mostani, ötödik hullámban megdől a napi esetszámok rekordja.

A stratégiai kommunikációs törzs napi jelentése szerint kedden 16 760-nal növekedett a hivatalosan nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Ez több mint kétszerese a hétfői összesítésnek, amely azonban két és félszer kevesebb teszt kiértékelésén alapult, hétvégenként ugyanis a laboratóriumok jelentős része nem dolgozik.   A keddi esetszám 150 százalékkal haladja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés