Előfizetői tartalom

Atomfegyvert Ukrajnának? - Őrült javaslatot tett az európai parlamenti képviselő

Portfolio
Ahogyan arról már beszámoltunk, Oroszország nemrég elképesztő javaslattal állt elő, és azt várja el a NATO-tól, hogy zárja le a keleti terjeszkedést, sőt, vonja vissza haderőit olyan 1997 után csatlakozott államokból is, mint például Magyarország vagy Lengyelország. Egy európai parlamenti képviselő most csattanós választ adott, és kijelentette, hogy amennyiben Oroszország ilyen javaslatokkal áll elő, érdemes felvetni az 1994-es Budapesti Memorandum újratárgyalását, az Ukrajna által átadott nukleáris robbanófejek visszaszolgáltatását.

Zavaros orosz követelések Decemberben számoltunk be az orosz kormány által nyilvánosságra hozott, a NATO-val kötendő új szerződés javaslatának vázlatáról. A Biden-adminisztráció egyik magas rangú tisztviselője akkor azt mondta újságíróknak, hogy az Egyesült Államok kész megvitatni Oroszország javaslatait szövetségeseivel, de kiemelte, hogy "vannak olyan dolgok ezekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés